Hendrik Boot spreekt bij herdenking in Bronbeek

Op 10 september vindt in Bronbeek, Arnhem, de herdenking plaats van de slachtoffers van de Japanse zeetransporten met de Hell Ships, waarbij duizenden gevangenen omkwamen. Cor Boot, vader van Hendrik Boot was een van de overlevende. Hendrik schreef een boek over het leven van zijn vader; ” Scheepsrampen en jappenkampen’.

Jaarlijks organiseert de Stichting Herdenking Slachtoffers Japanse Zeetransporten (SHSJZ) dit evenement. Hendrik is een van de sprekers. De herdenking wordt livesteam uitgezonden door Defensie via YouTube www.arvideo.nl/bronbeek10september van 11:00 tot 12:15 uur

Herdenking Hellships

De Stichting Herdenking Slachtoffers Japanse Zeetransporten organiseert op 12-09-2021 de jaarlijkse herdenking te Bronbeek/Arnhem.

De herdenking heeft, i.v.m. corona, een besloten karakter. Defensie verzorgt een livestream die via YouTube is te volgen. Start zondag 14:00 uur.

Alle informatie vindt u op de website shsjz.nl/

Het YouTube-adres is: https://YouTube.be/A1mTpl8CpAc

Schrijver Henk Hovinga overleden

Op 20 mei is schrijver/journalist en documentairemaker Henk Hovinga op 90-jarige leeftijd overleden. Hovinga schreef tientallen buitenlandreportages, meest uit oorlogsgebieden. Met zijn Azië-specialisatie ontwikkelde hij zich in de jaren 80 bij de NOS tot een bekende radio- en tv-documentairemaker. Zijn boek ‘Op Dood Spoor’ over het drama van de Pakan Baroe Spoorweg op Sumatra werd een standaardwerk.

Zelf correspondeerde ik diverse malen met Hovinga over mijn boek. Voor mij was hij de geschiedschrijver en expert van de Pakan Baroe-spoorweg. Hij stelde belangeloos afbeeldingen voor het boek beschikbaar en sprak zijn waardering uit over het werk. Zijn waardevolle kritiek heb ik in de tweede druk verwerkt.

Ongelofelijk overlevingsverhaal nu in tweede druk te koop

Het boek ‘Scheepsrampen en Jappenkampen’ van Hendrik Boot beschrijft het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal van zijn vader Cor Boot. Een indrukwekkende overlevingsgeschiedenis die hij na veel research kon beschrijven. Zijn vader vertelde er bijna niets over. Beslist een boek dat gelezen moet worden! Het is een eerbetoon aan de overlevenden en slachtoffer van de oorlog op zee en het Japanse geweld in Nederlands-Indië.

Nu o.a. te koop bij Van der Kreek Bergen op Zoom, De Vries en Van Stockum Den Haag, Oosterboekhandel J Amesz Rotterdam. Ook te bestellen via de website boek-boot.nl

Inmiddels is de tweede druk uit van het 406 pagina’s tellende boek uit, nu uitgevoerd in harde kaft.